Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση για το θεσμό του Συμβούλου Καθηγητή (1ο ΕΠΑ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ)


     Ο θεσμός του Συμβούλου Καθηγητή
Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση για το θεσμό του συμβούλου καθηγητή στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΝΑΕ στα ΕΠΑΛ». Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τα περισσότερα  ΕΠΑ.Λ. του νομού, που υλοποίησαν ή πρόκειται να υλοποιήσουν το θεσμό την τρέχουσα χρονιά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συντονιστή έργου εκπαίδευσης κ. Γεωργίου Βλοντάκη, ενώ βασική εισηγήτρια ήταν η εκπαιδευτικός Μπομπολάκη Κατερίνα.
Στο 1ο μέρος της  συνάντησης  παρουσιάστηκαν:
  1.       οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του θεσμού,
  2.      Τα προβλήματα που προέκυψαν από την πιλοτική εφαρμογή του σε 9 ΕΠΑΛ  της χώρας
  3.       Καλές πρακτικές που βοήθησαν
  4.      Τα αποτελέσματα  της δράσης
  5.      Και οι προτάσεις για την επιτυχημένη και περαιτέρω εφαρμογή του

Στο 2ο μέρος της συνάντησης  έκαναν παρεμβάσεις και μετέφεραν την εμπειρία τους οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑ.Λ., Κουράκη Κατερίνα και Σπυριδάκη Χρυσή, ενώ ακολούθησε διάλογος  και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών .
Ο θεσμός  του συμβούλου καθηγητή εντάσσεται στις καινοτόμες δράσεις του υπουργείου παιδείας για τα ΕΠΑΛ και ήδη υλοποιείται σε αρκετά από αυτά. Σκοπός του θεσμού είναι η υποδοχή και στήριξη των νεοεισερχόμενων μαθητών και η δημιουργία θετικού κλίματος στη σχολική κοινότητα. Επίσης, ο θεσμός δύναται να διευκολύνει το μαθητή να επιτύχει τις κατάλληλες αλλαγές στη συμπεριφορά του, ώστε να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της προσωπικότητας του.   Εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 7 ΕΠΑΛ της χώρας με ενθαρρυντικά αποτελέσματα όσον αφορά τη γνωστική πρόοδο των μαθητών  και το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.


                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενέργειες γονέων/κηδεμόνων για προετοιμασία πλατφόρμας ηλεκτρονικών εγγραφών μαθητών/τριών σχολικού έτους 2024-25

 Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,  Παρακαλούμε να μελετήσετε προσεκτικά την Επιστολή προς γονείς/κηδεμόνες σχετικά με τις ηλεκτρονικές εγγραφές γι...