Την Πέμπτη 14/03/2024 οι μαθητές/τριες της ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» επισκέφθηκαν το Ξενοδοχείο “THE CHANIA HOTEL” στο κέντρο των Χανίων.
Τους μαθητές/τριες υποδέχθηκε ο Διευθυντής του ξενοδοχείου κύριος Π.Μουρτζάκης και τους οδήγησε στο συνεδριακό κέντρο όπου αρχικά τους έδωσε συμβουλές για την καριέρα τους στον χώρο των ξενοδοχείων και στη συνέχεια τους μίλησε για το “TheChaniaHotel”και απάντησε σε όλες τις ερωτήσειςτους. Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση,ο κύριος Μουρτζάκης μαζί με τον έτερο διευθυντή του ξενοδοχείου κύριο Μ. Βλαχάκη ξενάγησαν τους μαθητές/τριες σε μία σουίτα και ένα δίκλινο δωμάτιο. Τέλος όλοι μαζί κατέληξαν στο εστιατόριο του “TheChaniaHotel” όπου κάθισαν και απόλαυσαν το κέρασμα που τους ετοίμασαν και συνέχισαν τη συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία του ξενοδοχείου.
Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Οργάνωση και Λειτουργία Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων».
Την Πέμπτη 18/04/2024 οι μαθητές/τριες της ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» στα πλαίσια Εκπαιδευτικής Επίσκεψης στην Αθήνα επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης. Μετά την ολοκλήρωση της περιήγησής τους, συνάντησαν την ξεναγό κυρία Γελάση Ίριδα από την οποία και ενημερώθηκαν για το επάγγελμα του ξεναγού.
Την Παρασκευή 19/04/2024 οι μαθητές/τριεςτης ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» στα πλαίσια Εκπαιδευτικής Επίσκεψης στην Αθήνα επισκέφθηκαν το μοναδικό στην Ελλάδα βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin και με GreenStarMichelin εστιατόριο DELTA στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Τους μαθητές/τριες υποδέχθηκε ο κύριος Δ. Χριστοφιλέας και αφού τους ξενάγησε στον χώρο, τους μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας ενός fine dining restaurant, τις ιδιαιτερότητές του, την φιλοσοφία της βιωσιμότητας που ακολουθεί η επιχείρηση, τη συνεργασία της με το LINE Athens, ένα από τα 50 καλύτερα bars του κόσμου, και απάντησε σε όλες τους τις ερωτήσεις.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Οργάνωση και Λειτουργία Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων» (ενότητες «Λειτουργίες Εστιατορίου» και «Βασική Εστιατορική Τέχνη»).
Την Παρασκευή 19/04/2024οι μαθητές/τριεςτης ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» στα πλαίσια Εκπαιδευτικής Επίσκεψης στην Αθήνα επισκέφθηκαν το alldaybar LINE το οποίοβρίσκεται στη λίστα με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου.
Τους μαθητές/τριες υποδέχθηκε ο κύριος Γιάννης Παπαδάκης. Τους μίλησε για το πώς δημιουργήθηκε η επιχείρηση, για τους ανθρώπους της, τον τρόπο λειτουργίας της και τη συνεργασία της με το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο DELTA. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη βιωσιμότητα και στην zero waste φιλοσοφία που έχουν υιοθετήσει στο Line δίνοντάς τους παραδείγματα και κάνοντας επίδειξη διαχείρισης των πρώτων υλών και των υπολειμμάτων τους μέσα στο εργαστήριο του Line. Στη συνέχεια τους έδωσε να δοκιμάσουν σιρόπια που δημιούργησαν μέσα από ειδική επεξεργασία στο εργαστήριο χρησιμοποιώντας υπολείμματα διαφόρων πρώτων υλών, καθώς και κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Οργάνωση και Λειτουργία Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων» (ενότητα «Βασικά Στοιχεία Λειτουργίας Μπαρ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου