ΑΘΗΝΑ διδακτικη επίσκεψη 2024

 

Την Πέμπτη 18/4/2024 - Σάββατο 20/4/2024 οι μαθητές/τριες των ειδικοτήτων «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» και «Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής»  βρέθηκαν στην Αθήνα στα πλαίσια Εκπαιδευτικής Επίσκεψης.

Την Πέμπτη 18/04/2024 οι μαθητές/τριες της ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης. Μετά την ολοκλήρωση της περιήγησής τους, συνάντησαν την ξεναγό κυρία Γελάση Ίριδα από την οποία και ενημερώθηκαν για το επάγγελμα του ξεναγού.

Την Παρασκευή 19/04/2024 επισκέφθηκαν το μοναδικό στην Ελλάδα βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin και με Green Star Michelin εστιατόριο DELTA στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τους μαθητές/τριες υποδέχθηκε ο κύριος Δ. Χριστοφιλέας και αφού τους ξενάγησε στον χώρο, τους μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας ενός fine dining restaurant, τις ιδιαιτερότητές του, την φιλοσοφία της βιωσιμότητας που ακολουθεί η επιχείρηση, τη συνεργασία της με το LINE Athens, ένα από τα 50 καλύτερα bar του κόσμου, και απάντησε σε όλες τους τις ερωτήσεις.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια του μαθήματος «Οργάνωση και Λειτουργία Ξενοδοχειακών  Επιχειρήσεων» (ενότητες «Λειτουργίες Εστιατορίου» και «Βασική Εστιατορική Τέχνη»).

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το all day bar LINE το οποίο βρίσκεται στη λίστα με τα 50 καλύτερα bar του κόσμου.

Τους μαθητές/τριες υποδέχθηκε ο κύριος Γιάννης Παπαδάκης. Τους μίλησε για το πως δημιουργήθηκε η επιχείρηση, για τους ανθρώπους της, τον τρόπο λειτουργίας της και τη συνεργασία της με το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο DELTA. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη βιωσιμότητα και στην zero waste φιλοσοφία που έχουν υιοθετήσει στο Line δίνοντάς τους παραδείγματα και κάνοντας επίδειξη διαχείρισης των πρώτων υλών και των υπολειμμάτων τους μέσα στο εργαστήριο του Line. Στη συνέχεια τους έδωσε να δοκιμάσουν σιρόπια που δημιούργησαν μέσα από ειδική επεξεργασία στο εργαστήριο χρησιμοποιώντας υπολείμματα διαφόρων πρώτων υλών, καθώς και κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια του μαθήματος «Οργάνωση και Λειτουργία Ξενοδοχειακών  Επιχειρήσεων» (ενότητα «Βασικά Στοιχεία Λειτουργίας Μπαρ).

 Φωτογραφίες εδω

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

13o φεστιβαλ κινηματογράφου Χανίων

 Τμήματα της Α' και Β' τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν σήμερα 16/10/2025  την ταινία ΑΝΤΙΓΟΝΗ στα πλαίσια του 13ου φεστιβάλ 🎥...